söndag 18 december 2011

Persiljesylta



Det här är ett än så länge otestat recept jag fått av min gode vän Leo. Dock åtnjuter han så stort förtroende att jag publicerar det utan att tveka.










Ta ett rimmat fläsklägg och 1/3 av den mängden annat fläskkött (t.ex. grishals eller sida). Koka med hel vitpeppar och kryddpeppar, lagerblad, lite kummin och stammar från bladpersilja tills köttet börja falla sönder.
Ta upp köttet, ta bort svålen och skär i ganska små bitar. Varva köttet med bladpersilja, senapskorn och ganska mycket stött kryddpeppar i en plastburk med lock som knappt rymmer mängden. Häll över kokspadet så att det täcker. Pressa samman innehållet med locket. Om det behövs kan man presssa genom att lägga t.ex. hopknycklad folie under locket.
Låt stå i kylen ett dygn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar