söndag 22 juli 2012

Grillad lammfiol

Det här receptet ha jag tagit från Paul Svensson när han gjorde det i "Gomorron Sverige" i SVT.

Först behövs en lammstek med ben, eller ännu hellre en hel lammfiol. Just lammfiol kan vara lite svårt att få tag i, men en seriös slaktare/köttaffär bör kunna fixa det.

Blanda en galce av
4 msk flytande honung
1 msk rövinsvinäger
svartpeppar.

Gör hål på ett tiotal ställen i lammet och stick in små kvistar av rosmarin. Salta runtom och pensla på glacen. Lägg på grillen bredvid glöden.


Lägg en handfull blötlagda rökspån på glöden och lägg på locket. Håll temperaturen i grillen kring 130 grader tills innertemperaturen i lammet är c:a 60 grader. Lägg på nya rökspån 3-4 gånger under tiden. Det bör ta c:a två timmar. Tips kring indirekt grillning finns här.
Slå in det färdiga lammet i ugnsfolie och låt vila en kvart innan det serveras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar