onsdag 29 augusti 2012

Inlagd gurka

Det finns hur många varianter som helst på inlagd gurka. Jag vill inte ha den alltför söt, och då är det här receptet ganska bra.










Skiva 3 kg västeråsgurkor. Låt ligga över natten i 3 l vatten och 3 dl salt. Låt rinna av på en handduk.

Koka en lag på
12 dl inläggningsättika (1 del 24 %-ig ättika och 3 delar vatten)
16 dl socker.

Varva gurkan med dill och dillkronor i burkar. Fördela 6 msk gula senapsfrön och 3 tsk vitpepparkorn i burkarna. Slå den varma lagen över. Lägg en bit pepparrot överst i burkarna.
(Egentligen tror jag att senapen och pepparn skall koka med lagen, men jag tycker det är viktigare att den fördelas jämnt i burkarna)

Låt stå någon vecka. I kylen kan burkarna säker förvaras nästan ett år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar