tisdag 10 juli 2012

Grillad gazpacho

Ytterligare ett recept från Jonas Borséns "Killen vid grillen".

Gazpacho på grillade grönsaker ger en distinktare smak än vanligt.

4 vitlöksklyftor
1 stor rödlök
5 tomater
1 röd paprika
1 grön paprika
1/2 gurka, skalad och urkärnad
1 jalapeno
3/4 dl olivolja
3 msk rödvinsvinäger

Skär grönsakerna i lagom stora bitar att lägga på grillen. Grilla grönsakerna, utom gurkan, tills de känns mjuka. Paprikorna tills skinnet svartnat. Ta bort skalet från paprikorna, tryck ur vitlöksklyftorna ur skalet och lägg alltihop i en matberedare och mixa till en slät konsistens. Tillsätt olivolja, rödvinsvinäger och så mycket vatten att konsistensen blir trevlig. Smaka av med salt och svartpeppar. När man hanterat grönsakerna och haft i vatten brukar gazpachon vara tillräckligt kall att servera, annars får man kyla den en stund.

Rosta ett par skivor vitt bröd på grilllen och gnid in med vitlök att servera till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar