Sidor


torsdag 12 juli 2012

Hemgjorda hamburgare

För oss som tröttnat på att ICA märker om köttfärsen är ett bra alternativ att göra den själv. Då vet man vad man får och hamburgarna blir mycket godare. Jag har kardemumma i det här receptet. Det är ett tips från Jamie Oliver, och det är inte alls dumt i hamburgare.

½ kg högrev
1 liten lök
1 msk dijonsenap
½ msk kardemumma
1 litet ägg
2-3 msk ströbröd
salt
svartpeppar

Finhacka och stek löken mjuk. Ta bort senor, fett och hinnor från köttet och kör det i en matberedare tills det är lagom finhackat. Det gör inget om det är lite större bitar kvar. Blanda i de övriga ingredienserna. Krydda med salt och svartpeppar. Om färsens känns för lös ha i lite mer ströbröd. Färsen kan behöva vila lite så att ströbrödet drar åt sig vätskan.
Grilla som du vill ha burgarna. Nu när vi har koll på köttet är det inget problem för oss som föredrar lite rött i mitten av burgaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar