Sidor


måndag 9 juli 2012

Barbequegrillade kycklingben

Det här är en gammal favorit från Jonas Borséns "Killen vid grillen".
Klicka här för tips om indirekt grillning

Först behövs en rubb att krydda med.
Till 3 kg kött, blanda
1 ½ msk sött paprikapulver (jag brukar ta vanlig och tillsätta lite socker)
1 msk salt
½ msk svartpeppar
½ msk vitlökspulver
½ msk oregano
½ msk timjan
½ tsk cayennepeppar.

Gnid in kycklingbenen med kryddblandningen och lägg bredvid glöden på grillen. Man kan ha ganska många kycklingben på grillen. Det gör inget om de ligger tätt, eller till och med ovanpå varandra, så länge man flyttar runt dem då då. Lägg en handfull blötlagda rökspån på glöden, lägg på locket och grilla i c:a 2 timmar vid 120-130 grader. När det är klart lossnar köttet lätt från benen. Vänd kycklingbenen och lägg på nya rökspån ett par gånger under tiden. Pensla ett par gånger med en barbequesås med röksmak mot slutet av grillningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar