Sidor


söndag 6 november 2011

Stekt inlagd sill med julsmak

I somras hittade jag ett recept på stekt inlagd sill på Systembolagets hemsida. Där hade man bytt en del av vattnet i lagen mot öl. Sommaren är en lämplig tid att testa det här, eftersom jag då i princip lever på sill. Systemets idé med en del av vattnet ersatt mot lager tillför inte mycket i smak, alltså började jag testa med annan öl. Guinness tycktes vara det uppenbara valet, men det blev förvånansvärt smaklöst. Efter ett systematiskt forskningsarbete faller en variant av Innis&Gunn bäst ut. Mycket smak och en ganska julaktig arom.

Blanda en lag av

3 dl Innis&Gunn Rum Cask Oak Aged Beer (nr, 11598)
2 dl socker
1 dl 12% ättika
1 struken msk kryddpeppar
1 lagerblad
6-7 kryddnejlikor

Värm tills sockret smält och ställ att svalna.

Salta och peppra sillfiléerna. Lägg ihop dem två och två med skinnsidan utåt (eller vik dubbla). Panera i grahamsmjöl och stek ett par minuter på varje sida. Varva med skivad rödlök in en skål och slå lagen över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar