onsdag 2 november 2011

Julskinka i klotgrillen

Det här snodde jag från Jonas Borséns "Killen vid grillen". Den enda kokbok grillmästaren behöver!

Ta en lättrimmad julskinka på lite knappt två kilo. Bind upp den så att den håller formen.
Ladda grillen med briketter så att skinkan kan ligga bredvid glöden. Anpassa mängden kol så att grillen håller c:a 120-130 grader. Vintertid krävs ett par liter briketter för att hålla temperaturen i en större klotgrill. Den exkta temperaturen är inte så noga, men den skall vara ganska låg. Lägg en näve blötlagda rökspån på glöden. Själv har jag kvar lite från Jack Daniels fat som såldes på Bauhaus förut. Lägg på locket och låt skinkan bli drygt 70 grader. Lägg på nya rökspån någon gång under tiden.
Om du måste fylla på mer briketter är det praktiskt om de är glödande redan. Använd en "skrostenständare"

Resulatet blir en skinka med lite "blackened" utsida, en rökig karaktär och som inte känns alls så fet som en klassisk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar