Fick njure över när jag gjorde steak an kidney pie. Tänkte försöka återskapa barndomens njursauté.
500 g njure (nöt eller gris)
2 gula lökar
250 g champinjoner
2 dl vispgrädde
1 tsk vetemjöl
3 msk koncentrerad kalvfond
2 msk konjak
2 tsk dijonsenap
salt, svartpeppar
2 gula lökar
250 g champinjoner
2 dl vispgrädde
1 tsk vetemjöl
3 msk koncentrerad kalvfond
2 msk konjak
2 tsk dijonsenap
salt, svartpeppar
Skär njuren i mindre bitar. Bryn och lägg åt sidan. Skiva champinjonerna, bryn och lägg åt sidan. Hacka löken grov och bryn. Tillsätt njuren och champinjonerna. Pudra över vetemjöl och tillsätt grädde och kalvfond. Koka upp och tillsätt konjak och dijonsenap. Låt koka c:a 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera med kokt potatis, grönkål och lingon.
Servera med kokt potatis, grönkål och lingon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar