Hej och välkommen till Mattomten. Denna blogg började som en samling recept på julmat som jag tyckte var värda att dokumentera. Numera försöker jag samla de flesta recept jag tycker är intressanta här. Det är lite struligt att söka recept, men i sökfunktionen längst upp kan man söka på all text i bloggen.
söndag 18 maj 2014
Grilltips
Nu har grillsäsongen dragit i gång på allvar. För oss som vid sällsynta tillfällen kan tycka att det är värt pengarna att tillaga de dyrare bitarna, ryggbiff eller till och med oxfilé, finns det kryddningar som kan göra det lite intressantare. Jag kan tycka att man ibland har lite för stor respekt för det dyrare köttet och inte vågar krydda med annat än salt och svartpeppar. Visst, köttsmaken kan stå för sig själv, men så intressant tycker jag inte att rygg- och/eller oxfilé är. Så här är ett par recept på kryddningar som lämpar sig för det dyrare bakdelsbitarna. Man stöter/blandar man ingredienserna till en pasta som köttet gnids in med 15-30 minuter innan det går på grillen.
Persilja/citron
2 msk fint hackad bladpersilja
2 tsk rivet citronskal
2 tsk citronsaft
1 hackad vitlök
1 rågat kryddmått cayennepeppar
2 tsk flingsalt
3 msk olivolja
Rosmarin
3 msk hackad rosmarin
1 hackad vitlöksklyfta
1 msk flingsalt
1 msk svartpeppar
3 msk olivolja
Cowboy
En variant som kanske inte skall användas till filé, men som funkar utmärkt till entrecote.
2 tsk anchochilipulver
2 tsk salt
1 tsk paprikapulver
2 pressade vitlöksklyftor
½ tsk svartpeppar
1 msk olivolja
Etiketter:
Grill
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar