Det finns hur många varianter som helst på inlagd gurka. Jag vill inte ha den alltför söt, och då är det här receptet ganska bra.
Skiva 3 kg västeråsgurkor. Låt ligga över natten i 3 l vatten och 3 dl salt. Låt rinna av på en handduk.
Koka en lag på
12 dl inläggningsättika (1 del 24 %-ig ättika och 3 delar vatten)
16 dl socker.
Varva gurkan med dill och dillkronor i burkar. Fördela 6 msk gula senapsfrön och 3 tsk vitpepparkorn i burkarna. Slå den varma lagen över. Lägg en bit pepparrot överst i burkarna.
(Egentligen tror jag att senapen och pepparn skall koka med lagen, men jag tycker det är viktigare att den fördelas jämnt i burkarna)
Låt stå någon vecka. I kylen kan burkarna säker förvaras nästan ett år.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar