Hej och välkommen till Mattomten. Denna blogg började som en samling recept på julmat som jag tyckte var värda att dokumentera. Numera försöker jag samla de flesta recept jag tycker är intressanta här. Det är lite struligt att söka recept, men i sökfunktionen längst upp kan man söka på all text i bloggen.
torsdag 8 december 2011
Revbensspjäll med ingefära
Revbensspjäll tycker jag är en självklarhet på julbordet. Med ingefära får vi dessutom en julig touch över det.
Just den här varianten har jag snott från recept.nu
Till 1 kg tjocka revbensspjäll går det åt
1 tsk salt
1 krm malen svartpeppar
3 msk honung
2 msk japansk soja
1 tsk pressad citron
2 msk riven, färsk ingefära
Salta och peppra revbenen och sätt i ugnen, 175 grader, c:a 1,5 timmar eller tills du känner att köttet är loss från benen.
Blanda honung, soja, citron och ingefära i en kastrull och värm det.
Dela revbenen i lagom stora bitar, pensla med blandningen och kör 5-10 minuter till i ugnen.
Etiketter:
Julmat
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar