fredag 9 januari 2015

Remouladsås

Jag har länge undrat vad som är hemligheten med remouladsåsen man får på restauranger i Danmark. Uppenbart är majonnäs och curry två viktiga ingredienser. Men i övrigt?
Nu har jag hittat ett recept som löste de flesta problemen. Ingredienserna är majonnäs, curry, dill, schalottenlök och pickles. Men det är viktigt att inte nöja sig med picklad gurka, utan det skall vara varianten med olika ingredienser. ICA har en som innehåller bl.a. gurka, morot, syltlök och blomkål.

Ingredienser:

2,5 dl majonnäs (det här är inget för viktväktarna)
1,5 dl hackad pickles (variant med blandade grönsaker)
1 finhackad schalottenlök
2 msk finhackad dill
2 tsk curry
salt & vitpeppar

Hacka pickles och låt rinna av en stund i en sil. Blanda alltihop och smaka av med salt och vitpeppar. Ställ i kylen en timme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar