tisdag 29 juli 2014

Renskavsgratäng

 
Ibland måste mat få vara enkelt. Här är ett recept som nästan bara innehåller halvfabrikat. Men vad ..., när temperaturen inte går under 30 grader på en hel vecka måste det få vara enkelt nån gång.
 
c:a 250 g penne
1 påse bearnaisesåspulver (2 dl sås)
1 burk creme fraiche (2 dl)
1 paket fryst renskav (c:a 250 g)
2 gula lökar
3 msk valfri chutney
1 msk färsk hackad dragon (eller 1 tsk torkad)
Riven ost (Västerbotten passar bra)
salt, peppar
 
Koka pastan enligt anvisningarna. Hacka löken och bryn den tillsammans med renskaven. Krydda med salt och peppar. Gör bearnaisesåsen och blanda i creme fraiche, chutney och dragon. Smaka av med salt och peppar.
Lägg den avrunna pastan i en form. Lägg i lök och renskav. Täck med såsen och strö riven ost överst. Gratinera i 175 grader varm ugn i drygt en halv timme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar