fredag 30 maj 2014

Carolina style pulled pork

Tyvärr strejkade kameran, så mitt första försök med pulled pork i smokern dokumenteras utan bilder.
Utgångspunkten idag var en fläskkarré på 2,5 kg. I efterhand var det nog inte så smart. Det var näst intill omöjligt att nå rätt temperatur, 88 C. Nästa gång blir det två stycken mindre bitar. Tipset jag sett var att tillagningen skulle ta 2-3 timmar per kilo, men det blev väsentligt mer än så.

Nåväl, till receptet. Förs en rub att gnida in köttet med.
Blanda
2 matskedar salt
2 matskedar socker
2 matskedar farinsocker
2 matskedar malen kummin
2 matskedar chili pulver
2 matskedar svartpeppar
1 matsked cayennepeppar
3 matskedar paprika
 
Sen behövs en sås till köttet.
1,5 dl senap
0,75 dl socker
3 msk farinssocker
1 dl äppelcidervinäger
3 msk vatten
2 msk  chilipulver
1 tsk svartpeppar
1 tsk vitpeppar
1/4 tsk cayennepeppar
1/2 tsk soya
2 msk smör
Blanda ihop och koka försiktigt i c:a 30 minuter
 
Nu gäller det bara att gnida i köttet med rubben, lägga i smokern och hålla temperaturen på drygt 100 C och lägga i rökträ i önskad omfattning. Köttet går lätt att "pulla" när det nått 85-90 C, men är egentligen fullt ätbart strax över 70 C. Servera med sallad och såsen i hamburgerbröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar