Sidor


söndag 14 mars 2021

Steak and kidney pie


 Engelsk pubmat. Det är kul. Vilket kött man använder är inte så noga. Låt det bara koka tills det är mört.

1 kg bog, bringa eller högrev
300 g nötnjure
2 gula lökar
½ dl vetemjöl
1 l köttbuljong
worcestershiresås
1 ägg + 1 äggula
salt, svartpeppar

Skär köttet i bitar, bryn salta och peppra. Lägg i en gryta. Skär njuren i ganska små bitar, bryn och lägg i grytan. Hacka löken grovt, bryn och lägg i grytan. Pudra över vetemjöl och tillsätt buljong och en skvätt worcestershiresås. Koka några timmar tills köttet är mört. Smaka av med salt, peppar och worcestershiresås. Låt svalna en stund och lägg över i en pajform och täck med ett lock av smördeg. Vispa upp ägg plus äggula och pensla smördegen. Sätt in i 225 graders ugn i 40 minuter. Se upp så att inte smördegen får för mycket färg.

Servera med potatismos och någon kokt grönsak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar