Sidor


söndag 29 september 2013

Kalvlever Anglais

Det blir två leverrecept på raken här, men när jag skrivit om leverstuvningen kom jag på att det går inte att utesluta kalvlever anglais. Favoriträtter varierar lite med tiden, men den här ligger alltid högt på listan.

Knaperstek bacon och lägg undan för att rinna av. Skär levern i centimetertjocka skivor, salta och peppra och vänd i mjöl. Stek i baconfettet ett par minuter på var sida. Levern skall vara lite rosa i mitten och får absolut inte blir torr. Ha eventuellt i en klick smör så att den steks i rikligt med fett. Lägg i kapris på slutet så att den steker med en liten stund. Lägg upp leverskivorna toppade med bacon och slå stekfettet med kapris över. Detta med lingon och potatismos är nog så nära fulländning man kan komma.

1 kommentar:

  1. Det här receptet ska testas i mellandagarna. Åt det på Berns för tusen år sedan, och det är ju bara så underbart gott.

    SvaraRadera